Praktijk voor holistische massagetherapie - Durf te dromen, het geeft je vleugels
De massages
 
Klassieke massage
Deze massage is voornamelijk gericht op de spieren, pezen en de gewrichten. Het heeft invloed op de bloedsomloop, lymfestroom en stofwisseling van het lichaam. Het kan je laten voelen waar spanning en ontspanning is in je lichaam.
 
Energetische massage
Deze massage is gericht op de energie in en om je lichaam. Je wordt uitgenodigd te ervaren hoe de energieverdeling op dit moment in je lichaam is. Je kunt dit ervaren als tintelingen, koude, warmte, pijn of prettig, open of gesloten enzovoort.
 
Voetreflexzonemassage
Hierbij gaan we er vanuit dat op de voeten je gehele lichaam weerspiegeld wordt. Massage van de voeten heeft invloed op het hele lichaam. Als er een verstoord evenwicht is, kan dit door massage van de voeten bewust ervaren worden.
 
Holistic Pulsing
Bij Holistic Pulsing wordt het lichaam in een ritmische, wiegende beweging gebracht. Door je over te geven aan de beweging wordt je uitgenodigd te voelen waar ontspanning is en waar niet. Je kunt gaan ervaren waar de energie stroomt en waar dit niet zo voelt.
 
Chakramassage
Deze massage is gericht op ons energielichaam bestaande uit zeven hoofdchakra's die tussen je stuitje en je kruin aanwezig zijn. Elk chakra doorstraalt het lichaam en heeft specifieke invloed op de bij die chakra behorende orgaanfuncties, je denken, jouw gevoelens en emoties. Teveel of te weinig levensenergie heeft invloed op hoe het fysiek met je gaat, hoe je in het leven staat, hoe je denkt over jezelf en over anderen enzovoort. Levensenergie wordt door de chakra's opgenomen en beschikbaar gesteld voor geestelijke processen. Je wordt uitgenodigd te ervaren hoe jouw levensenergie stroomt.
 
Bindweefselmassage
Bindweefselmassage is een techniek van het huidrollen. De huid op je lichaam wordt opgepakt tussen duimen en vingers en in diverse richtingen gerold. Vele jaren geleden is ontdekt dat delen van je huid  in verbinding staan met bepaalde organen, spieren en botten. Deze delen zijn verbonden door zenuwen. Door bindweefselmassage kan het zijn, dat er gevoelens, emoties en/of gedachten vrijkomen. Het kan je uitnodigen om te gaan voelen wat er onderhuids speelt.
 
Overig
Ik maak ook gebruik van de gespreksvorm focussen en doe ontspanningsoefeningen. De essentie van focussen is om naar signalen die ons lichaam ons zendt aandachtig te luisteren, zodat het de kans krijgt iets tegen jou te zeggen. Je kunt dan boodschappen van je innerlijk horen. Dit kan leiden tot inzicht.  
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint